Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/07/31

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την αιφνιδιαστική και παντελώς εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας από την εταιρεία C.T.S, του Ομίλου ΟΤΕ Α.Ε.. Η εταιρεία αξιοποιώντας καταχρηστικά το Διευθυντικό Δικαίωμα, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά απολύσεων με την αιτιολογία της «κακής» απόδοσης.

Πρακτικά η εταιρεία, αφού αρχικά εκβιάζει συναδέλφους/ισσες με πολυετή εμπειρία και ώριμα εργασιακά δικαιώματα να αποχωρήσουν με «εθελούσια», προχωράει σε σειρά παρελκυστικών τακτικών, βλαπτικών μεταβολών και mobbing και τελικά στην απόλυσή τους. 

Στη συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση υπάρχουν επιπλέον και τα χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, αφού η συναδέλφισσα, καθ’ όλο τον εργασιακό της βίο έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση, είναι αιρετό μέλος της Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων CTS και επιλαχούσα για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας .

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε μια σειρά διώξεων εναντίον εργαζομένων αλλά και των εκπροσώπων τους, που προασπίζουν δημόσια τα συμφέροντά τους και έχουν αναπτύξει δράση ενάντια στις ανάλγητες πολιτικές της εταιρείας. Τόσο η εργοδοτική αυθαιρεσία όσο και η κυβέρνηση των συμφερόντων που τους βάζει πλάτη θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους. Να παρθεί πίσω άμεσα η απόλυση της συναδέλφισσας.α