Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/04/08

ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη στις 9 Απρίλη στο Β Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών(!) του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας εκείνο το διάστημα, όπως και του Γιάννη Σηφακάκη, μέλους του ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ συμμετείχαν στην 24ωρη Απεργία του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ στις 26/11/2020. Είναι μια προκλητική πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη. Είναι επίθεση κατά του ΕΚΑ, της ΑΔΕΔΥ και όλων των σωματείων που οργάνωσαν και πήραν μέρος στην απεργία στις 26/11/2020.

Η απεργία αφορούσε το νομοσχέδιο Βρούτση, μια κατά μέτωπο επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.  Η διαδήλωση δεν είναι παρακώλυση συγκοινωνιών αλλά αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη αυτή πολιτική δίωξη, με στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην διαδήλωση. 

Το ΕΚΑ αγωνίζεται διαχρονικά για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης. Η πολιτική και συνδικαλιστική αυτή δίωξη δεν θα περάσει!