Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/02/03

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 32ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Προς

τους Εργατικούς Συντάκτες

έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου

 

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στο 32ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του ΕΚΑ, που πραγματοποιείται στις 4 Φεβρουαρίου.

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), με την συμμετοχή 1.263 αντιπροσώπων, οι οποίοι προέρχονται από 251 Σωματεία μέλη.

image

Δελτίο Τύπου 2023/01/23

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΙΦΕΤ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το νομοσχέδιο που προωθεί στην ολομέλεια της Βουλής, με βάση το οποίο μετατρέπει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (θυγατρική του ΕΟΦ) σε μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία και άρα σε κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργανισμό.

image

Δελτίο Τύπου 2023/01/16

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους δύο συναδέλφους εργαζόμενους στον τομέα αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, που έπεσαν θύματα ατυχήματος εν ώρα εργασίας.

image

Δελτίο Τύπου 2022/12/27

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85-17/12/22, με βάση το οποίο όλοι οι απόφοιτοι των ανώτερων δραματικών σχολών και σχολών χορού κατατάσσονται στην κατηγορία εργαζομένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τυπικά εξισώνονται εργασιακά με αποφοίτους λυκείου, ουσιαστικά απαξιώνονται καλλιτεχνικά και επαγγελματικά.

image

Δελτίο Τύπου 2022/12/16

ΔΙΚΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Τη Δευτέρα στις 19 Δεκεμβρίου, δικάζεται ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, γιατί πήρε μέρος σε κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας μιας φτωχής λαϊκής οικογένειας.

Δικάζεται με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία γιατί τόλμησε μαζί με δεκάδες άλλους εργαζόμενους, να αγωνιστούν για να μην πέσουν τα σπίτια του λαού στα κοράκια και τις τράπεζες.


Η καταστολή δεν θα περάσει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

image

Δελτίο Τύπου 2022/12/14

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ

Στις 16 Δεκέμβρη εκδικάζεται η υπόθεση της ένταξης των οδηγών των σχολικών λεωφορείων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Το αίτημα τους, και η προσφυγή  του συλλόγου των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση «Ο ΒΥΡΩΝ» είναι απόλυτα δίκαια. Οι οδηγοί βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3.5 τόνων, λεωφορείων, πούλμαν ανεξαρτήτως του είδους της επιχείρησης στην οποία εργάζονται, ανεξαρτήτως του αν η επιχείρηση λαμβάνει κόμιστρα για τη μεταφορά, εκτελούν Βαριά και Ανθυγιεινή εργασία. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και απαιτεί την άμεση ένταξη τους στα ΒΑΕ.

image

Δελτίο Τύπου 2022/12/13

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, που διοργανώνει συναυλία διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής 4) και ώρα 20.00, ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την εργοδοτική αυθαιρεσία των τραπεζιτών και υπέρ της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

image

Δελτίο Τύπου 2022/12/08

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΦΕΤ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΙΦΕΤ Μ.Α.Ε. να παραπέμψει τη Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών, και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Ινστιτούτο, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επειδή έκανε τη δουλειά της!

image

Δελτίο Τύπου 2022/12/06

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΕΣΦΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόλυση τριών εργαζομένων από την Διοίκηση του ΔΕΣΦΑ. Η κίνηση της εργοδοσίας είναι κατάφορα εκδικητική αφού οι απολύσεις έγιναν μετά από την κατάθεση των αιτημάτων του Σωματείου για μισθολογικά και εργασιακά θέματα.

Το ΕΚΑ καλεί τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ να ανακαλέσει τις άδικες απολύσεις και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΔΕΣΦΑ, για την κατοχύρωση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/28

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το νομοσχέδιο για την υγεία που περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους ασθενείς, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.