Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2022/09/20

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ που πλήττονται από το εν λόγω σχέδιο νόμου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (οδός Νίκης) ΣΤΙΣ 12μ.μ.

image

Δελτίο Τύπου 2022/09/16

ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Εννέα χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχει στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι, απαιτώντας την άμεση απόδοση της δικαιοσύνης.

 


Δελτίο Τύπου 2022/09/12

ΤΟ ΕΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

Με τα αιτήματα «Άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων» και «Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων», το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην συγκέντρωση των Συνδικάτων εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

image

Δελτίο Τύπου 2022/09/01

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ"

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην επιχείρηση “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και καταγγέλλει την αστυνομική βία σε βάρος των εργαζομένων, του Προέδρου και του Γραμματέα του Σωματείου. 

image

Δελτίο Τύπου 2022/09/01

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 32ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, στη συνεδρίαση της 31/8/2022, αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση του 32ου Τακτικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του, το οποίο θα διεξαχθεί τo Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023. Σχετικά με τον τόπο και τις ακριβείς ώρες διεξαγωγής του Συνεδρίου θα επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση.

image

Δελτίο Τύπου 2022/08/22

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ UP PRESS

Η εργοδοσία της εταιρείας “UP PRESS” ανακοίνωσε για λόγους “επιχειρηματικού σχεδιασμού” την απόλυση 15 εργαζομένων της εταιρείας, μεταξύ αυτών του προέδρου του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων Τύπου – Χάρτου νομού Αττικής και Γραμματέα της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Για άλλη μια φορά καταρρίπτονται τα παραμύθια κυβέρνησης και εργοδοτών, ότι προστατεύονται τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αποδεικνύεται πως όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, ιδιαίτερα ο αντισυνδικαλιστικός νόμος Χατζηδάκη, δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να απαλλάσσονται από τους  συνδικαλιστές και έτσι να λύνονται τα χέρια τους.

Η νέα συνδικαλιστική δίωξη δεν θα περάσει. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της “UP PRESS”. Απαιτούμε απ' την εργοδοσία να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και να πάρει πίσω τις απολύσεις.

image

Δελτίο Τύπου 2022/07/26

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ REAL ESTATE ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι στην Τράπεζα Πειραιώς απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της Διοίκησης και στην επιχειρούμενη παράτυπη απόσχιση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων (Real Estate).

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΕΚΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 27/7/2022, προκειμένου οι συνάδελφοι του Real Estate να ενισχύσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους στον αγώνα των συναδέλφων μας, στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του Real Estate στην οδό Κοραή και ώρα 8.30 π.μ..

image

Δελτίο Τύπου 2022/07/06

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την εκδικητική και απαράδεκτη απόφαση των ΕΛΠΕ να επιβάλει ποινή προσωρινής απόλυσης διάρκειας 20 εργάσιμων ημερών σε συνάδελφο εργαζόμενο μηχανικό στον όμιλο.

image

Δελτίο Τύπου 2022/07/05

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ VODAFONE

To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων της Vodafone και τη στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί στις 5/7 12.00 - 17.00 ενάντια στις ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για μόνιμη τηλεργασία στα τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας και τη μεταφορά 48 εργαζόμενων από τη Vodafone στη θυγατρική 360 Connect.

image

Δελτίο Τύπου 2022/07/04

ΤΟ ΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PDS

Το ΕΚΑ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην PDS (θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς) κόντρα στις απολύσεις και για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει οι σύλλογοι της Τράπεζας Πειραιώς για το real estate την Τετάρτη 6 / 7.