Myrtaly Logo
image

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΚΑ - 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με θέμα «Ακρίβεια – Αύξηση μισθών – Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Κουλούρης «η εκδήλωση προέκυψε μέσα από την ανάγκη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των καταναλωτών, να ενημερωθούν κατά τρόπο έγκυρο, επιστημονικό και χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, που μηδενίζουν το οικογενειακό εισόδημα της μέσης Ελληνίδας και του μέσου Έλληνα».

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των διεκδικήσεων του ΕΚΑ για τις αυξήσεις των μισθών, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

«Για τους λόγους αυτούς, προκηρύξαμε 24ωρη παναττική απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑ, Κώστας Κουλούρης, επισημαίνοντας ότι οι δράσεις του Εργατικού Κέντρου Αθήνας εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, η οποία προκήρυξε γενική απεργία στις 17 Απριλίου.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η υπεύθυνη του τμήματος Περιβάλλοντος και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΑ, Δρ. Χριστίνα Θεοχάρη, μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΚΑ, Γιώργος Κακαριάρης, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, Χρήστος Γούλας, ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργιος Μουλκιώτης, ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργιος Γαβρήλος, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Στυλιανός Φωτόπουλος, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς ο Ανδρέας Νεφελούδης και από την Πλεύση Ελευθερίας, η Μαρία Ζαχαρία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας διένειμε ενημερωτικό υλικό στην αγορά της Νέας Ιωνίας και η θετική ανταπόκριση των πολιτών επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα της εκδήλωσης του ΕΚΑ.