Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/04/03

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΕ

Το σωματείο μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας «Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΟΣΕ, εξέδωσε ανακοίνωση για τους συναδέλφους μηχανικούς της ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές για την διαχείριση της σύμβασης 717 και για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις εγγυήσεις που τους επεβλήθησαν.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου «αποτελεί ψεύδος εκ μέρους όποιου αναπαράγει ως είδηση ότι δήθεν οι συνάδελφοι κατέβαλλαν τις υπέρογκες εγγυήσεις που τους επιβλήθηκαν» και «οι εν λόγω εργαζόμενοι εξακολουθούν να παραμένουν ελεύθεροι, διότι άσκησαν προσφυγή κατά της απόφασης, αιτούμενοι τη μείωση του ύψους των εγγυήσεων, ενώ αντιμετωπίζονται ως ένοχοι, πριν καν δικαστούν, συνεχίζοντας μάλιστα να εργάζονται υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Είναι πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η επιβολή τέτοιου ύψους εξοντωτικών εγγυήσεων σε εργαζομένους δημοσίου για τέτοιας φύσεως οικονομικά αδικήματα και απαράδεκτος ο διασυρμός τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

 

Το ΕΚΑ υπερασπίζεται διαχρονικά την αλήθεια και ζητά να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών ώστε να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων.