Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/03/26

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής για τους απαράδεκτους σχεδιασμούς της για απολύσεις στην εταιρεία. Η εργοδοσία βαφτίζει τις απολύσεις, «εθελούσιες αποχωρήσεις» και σκοπεύει να απομακρύνει το 10% του προσωπικού.

 

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, η εταιρεία εκφοβίζει τους εργαζόμενους μέσω της αναβαθμολόγησης των φύλλων αξιολόγησης ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες επαγγελματικής απαξίωσης μεγάλης μερίδας εργαζομένων, με απώτερο σκοπό την «απομάκρυνση των κακών εργαζομένων», την ώρα που έχει προσλάβει πάνω από 80 άτομα ως «ειδικούς συμβούλους». 

Το ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής, καταδικάζει κάθε μορφή ψυχολογικής τρομοκρατίας καθώς και κλίματος εργασιακής ανασφάλειας που δημιουργείται στους εργαζόμενους της εταιρείας και καλεί την διοίκηση της εταιρείας να διαψεύσει τις φήμες περί εθελούσιων απολύσεων, όπως και να υλοποιήσει αυτό που επικαλείται περί «επένδυσης στην δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος βασισμένου στις αρχές της συνεργασίας, της ισότητας και δικαιοσύνης».