Myrtaly Logo

Εγκύκλιος 2022/10/21

Προς τα

Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ

Συνάδελφοι,

Το ΕΚΑ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Μελών του, σε σύσκεψη την Τετάρτη 26/10/2022 και ώρα 17.00, στο κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β’, στην αίθουσα του 2ου ορόφου, με θέμα: 

- Προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 09/11/2022.

Εγκύκλιος 2022/10/11

Προς

τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ 

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ ενημερώνει τα Σωματεία - Μέλη του ότι το 32ο τακτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023.

Για να νομιμοποιηθούν τα Σωματεία, πρέπει να προσκομίσουν στο ΕΚΑ (εφ’ όσον δεν τα έχουν προσκομίσει) τα πιο κάτω δικαιολογητικά: 

Εγκύκλιος 2022/04/26

Προς

τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ


Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από το μεσημέρι της Τρίτης 26/4/22 μπορείτε να προμηθευτείτε, από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, το έντυπο υλικό για την απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1/5/22.

Εγκύκλιος 2022/03/24

Προς

Τα Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ 

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης 24/3/22 μπορείτε να προμηθευτείτε, από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, το έντυπο υλικό για την απεργία στις 6/4/22.

Εγκύκλιος 2022/03/15

Προς τα

Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ

Συνάδελφοι,

Το ΕΚΑ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Μελών του, σε σύσκεψη την Δευτέρα 28/03/2022 και ώρα 17.30, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενάντια στον COVID – 19, στο κτήριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β’, στην αίθουσα του 2ου ορόφου, με θέμα: 

- Προετοιμασία της Πανελλαδικής Απεργίας (Τετάρτη 06/04/2022) ενάντια στην ακρίβεια, διεκδίκηση αύξησης του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Εγκύκλιος 2021/12/20

Προς τα
Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ
Συνάδελφοι,

Μετά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με προσφυγή του στο ΣτΕ κατά του νόμου και της υπουργικής απόφαση Χατζηδάκη, για την υποχρεωτική εγγραφή των συνδικάτων σε μητρώο του υπουργείου Εργασίας, το θέμα πήρε ευρεία δημοσιότητα.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας είναι πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και με κοινή δράση θα πετύχουμε την δικαίωση των αιτημάτων μας.

Εγκύκλιος 2021/08/31

Προς τα
Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ
Συνάδελφοι,

Σας γνωστοποιούμε το Ν. 1264/1982, όπως ισχύει σήμερα, μετά τις αλλαγές που επέφερε ο πρόσφατος νόμος 4808/2021, με την επισημείωση ότι οι διατάξεις για την υποχρέωση καταχώρισης στοιχείων των σωματείων στο ΓΕΜΗΣΟΕ (ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων) αρχίζει από την 1-1-2022. Επίσης, από την 1-1-2022 υφίσταται η υποχρέωση χρήσης ηλεκτρονικού συστήματος για τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξ αποστάσεως τόσο στις Γενικές Συνελεύσεις όσο και στις αρχαιρεσίες.

Επισυνάπτουμε επίσης την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την εφαρμογή των νέων διατάξεων που αφορούν την κήρυξη απεργίας, καθώς και το σχέδιο Υ.Α., που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εργασίας για τον τρόπο καταχώρισης των στοιχείων των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΓΕΜΗΣΟΕ (από 1-1-2022).

Εγκύκλιος 2021/06/22

Προς τα
Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ
Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε τα παρακάτω συνημμένα έγγραφα, προς ενημέρωσή σας, σχετικά με

  • τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου 4808/2021 και
  • με την παράταση της θητείας των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Εγκύκλιος 2021/02/16

Προς τα
Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ
Συνάδελφοι,

Λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σας ενημερώνουμε ότι:

Οι εργαζόμενοι που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά εξαιτίας σπουδαίου λόγου που οφείλεται σε αδυναμία μετακίνησής τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες αυτές της κακοκαιρίας, αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη τους.

Σημειώνεται ότι την ημέρα κατά την οποία ο εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, δεν μπορεί να χρεωθεί μονομερώς από τον εργοδότη στον μισθωτό ως ημέρα κανονικής άδειας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ανατρέξετε στους παρακάτω συνδέσμους προς ενημέρωσή σας,

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/kakokairia-apo-savvato-me-hionoptoseis-megali-ptosi-tis-thermokrasias-ishyro
https://www.kepea.gr/ygeia-asfaleia-ergazomenon-logo-xionoptoseis

Εγκύκλιος 2021/02/15

Προς τα
Σωματεία Μέλη του ΕΚΑ
Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών που επιβάλει η πανδημία του COVID-19:

  • Το κτήριο του ΕΚΑ θα είναι ανοιχτό από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 π.μ. έως τις 5 μ.μ.
  • Τα Σαββατοκύριακα θα παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ ώστε να απολυμαίνονται οι κοινόχρηστοι χώροι για την διασφάλιση της υγείας όλων των συναδέλφων.
  • Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και παραμονή σας στο κτήριο, ενώ σας παρακαλούμε για την ευλαβική τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.
  • Σχετικά με τις συναθροίσεις, καλούμε τα συνδικάτα να λειτουργούν τηρώντας αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας.

Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν μέχρι νεωτέρας και για όσο το επιδημιολογικό φορτίο επιβάλει την λήψη έκτακτων μέτρων.