Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2022/11/28

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το νομοσχέδιο για την υγεία που περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους ασθενείς, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/24

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την προκλητική εμμονή της κυβέρνησης να λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, την ίδια ώρα που οι καταναλωτές δεν προλαβαίνουν να πάρουν ανάσα από την καλπάζουσα ακρίβεια. Με τον λαό να μην μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα βασικά αγαθά στο κατάπτυστο «καλάθι του νοικοκυριού», να μην μπορεί να πληρώσει λογαριασμούς ή να θερμανθεί τον επερχόμενο χειμώνα,  οι κυβερνήσεις προσπαθούν διακαώς και χωρίς καμία λογική να καταργήσουν της Κυριακάτικη αργία.

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/23

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Φτάνει πια!

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί την κυβέρνηση να ανοίξει τα μάτια της, να δει τι συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα και να βάλει ένα τέλος στον εμπαιγμό των πολιτών.

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/23

25 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών προκειμένου να μην μένουν κλειστά τα στόματα για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που παρά την έκταση που λαμβάνει, παραμένει ταμπού σε πολλές κοινωνίες, μεταξύ αυτών και την ελληνικής.

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/22

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "Ο ΒΥΡΩΝ"

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση της συναδέλφου και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», από το φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης όπου εργάζεται. 

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/15

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ύψιστη αντιδικτατορική πράξη, τον Νοέμβριο του 1973 είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη στις νέες γενιές, εμπνέοντας τα αγωνιστικά κινήματα του σήμερα.

Τα συνθήματα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που γράφτηκαν στους τοίχους του Πολυτεχνείου, που ηχούσαν στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς την εποχή της χούντας, παραμένουν επίκαιρα.

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/08

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΗΣΟΕ

NIKH ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ META ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αριθμό 2175/2022, η οποία έκρινε ομόφωνα ότι η Υπουργική Απόφαση που περιέχει τις ρυθμίσεις για το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ) του Νόμου Χατζηδάκη, είναι αντισυνταγματική σε διάφορες διατάξεις της, παραπέμπει δε το ζήτημα και για λόγους σπουδαιότητας στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου. Θυμίζουμε ότι στο ΣτΕ είχε προσφύγει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στην ACS.

image

Δελτίο Τύπου 2022/11/08

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΜΜ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την αντεργατική και αντικοινωνική απόπειρα της Κυβέρνησης, να παρεμποδίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Νοέμβρη.

image

Δελτίο Τύπου 2022/10/21

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε συνεδρίασή του στις 21/10/2022, αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

image

Δελτίο Τύπου 2022/10/18

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 21 Οκτωβρίου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10.30 π.μ.