Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/04/05

ΤΟ ΕΚΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΦΕΤ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα του σωματείου μέλους του, Σωματείο Εργαζομένων ΙΦΕΤ, να επανενταχθούν στη λίστα των εργαζομένων που λαμβάνουν ανθυγιεινό επίδομα.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΙΦΕΤ, οι εργαζόμενοι στον ΙΦΕΤ βρίσκονται στον ακτινοβολητή κοβαλτίου, στην παραγωγή φαρμάκων και μεθαδόνης, στη συλλογή, αποθήκευση και καταστροφή ληγμένων φαρμάκων, στα ερευνητικά εργαστήρια καθώς  και σε άλλες επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες.

 

Όπως σημειώνουν, οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας στάθηκαν υπερβάλλοντας εαυτούς την περίοδο της πανδημίας δίπλα στους πολίτες, μιας και το ΙΦΕΤ κλήθηκε σε μια νύχτα να βρει τα πάντα που αφορούσαν τον κορωνοϊό. Αυτοί που σε κάθε πανδημία στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, που μέχρι το 2012 έπαιρναν το ανθυγιεινό επίδομα και ένας υπουργός Υγείας ξέχασε ότι υπάρχει ΙΦΕΤ και δεν τους έβαλε στη λίστα. Το ΙΦΕΤ είναι ο φορέας που προσπαθεί απέναντι σε όλους και όλα να βρει τα φάρμακα ελλείψεων και να παράγει μεθαδόνη και παρ’ όλα αυτά οι υπάλληλοι αποκλείστηκαν από το ανθυγιεινό επίδομα.

 

Το ΕΚΑ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των συναδέλφων και ζητά την επανένταξη των εργαζομένων του ΙΦΕΤ στο ανθυγιεινό επίδομα και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όσοι εργάζονται στην παραγωγή και αποθήκευση φαρμάκων.