Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2024/02/12

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει τους αγώνες των φοιτητών, μαθητών και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το αίτημα για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση δεν αφορά όμως μόνο τους σημερινούς και μελλοντικούς φοιτητές και εργαζόμενους στην εκπαίδευση, αφορά όλη την κοινωνία και όλες τις εργαζόμενες και εργαζόμενους. 

Η κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να δώσει το τελειωτικό πλήγμα σε ότι έχει απομείνει από το δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, σε συνέχεια της πολύχρονης και μεθοδευμένης υποχρηματοδότησης και συνολικής υποβάθμισής του. Το νομοσχέδιο δεν είναι απλά προδήλως αντισυνταγματικό, πολύ περισσότερο συνιστά μια βαθιά επίθεση στο κοινωνικό δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλες και όλους.

Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο θα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό.

Το ΕΚΑ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, από τις 11.30 έως τις 15.30, προκειμένου ο κόσμος της εργασίας να βρεθεί στο πλευρό της νεολαίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς αποκλεισμούς, για το δικαίωμα στο δημόσιο και ελεύθερο πανεπιστήμιο για όλες και όλους.