Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/06/06

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΟ ΑΒΕΕ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ για την υπηρεσιακή απομόνωση συναδέλφου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού τα τελευταία 3 χρόνια, αναίτια και αδικαιολόγητα.  Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια μιας σειράς διώξεων, περιθωριοποιήσεων και απολύσεων που ξεκίνησαν το Γενάρη του 2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ο συνάδελφος Ηλεκτρολόγος εργάστηκε με σύμβαση δανεισμού στην ΕΛΠΕ Upstream από το 2019 μέχρι το 2021. Μετά την λήξη της σύμβασης δανεισμού του συναδέλφου και την επιστροφή του στην ΕΚΟ ΑΒΕΕ βρέθηκε σε επαγγελματική απομόνωση για 15 μήνες, χωρίς αντικείμενο και καθήκοντα, μέχρι το Σεπτέμβριο του 2022. Η διοίκηση της εταιρείας καταστρατήγησε τη σύμβαση δανεισμού, που προέβλεπε ότι κατά την επιστροφή υπαλλήλου στην μητρική όφειλε να τοποθετηθεί σε θέση τουλάχιστον ίση με αυτή που κατείχε πριν τον δανεισμό του.

Το ΕΚΑ καταδικάζει την αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας, εκφράζει την συμπαράστασή του στον συνάδελφο, απαιτεί από την διοίκηση της ΕΚΟ ΑΒΕΕ να προχωρήσει άμεσα στην επαγγελματική – ηθική αποκατάστασή του και στηρίζει την κινητοποίηση που καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών την Παρασκευή 09/06/23 και ώρα 11:00 στην Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας (λεωφόρος Ηρακλείου 269).