Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/05/16

ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Harbor Lab

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρεία λογισμικού Harbor Lab. Η επιχείρηση θεώρησε σκόπιμο για τις ανάγκες ενός νέου πελάτη να ζητήσει από τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε καθεστώς ετοιμότητας (standby) - χωρίς αμοιβή και εκτός του συμφωνηθέντος ωραρίου - και να βάλουν πλάτη γιατί δεν υπάρχει budget! Ναι! Ένα ακόμα «success story» start up του κλάδου και μάλιστα προεκλογικά, επιβεβαιώνει ότι τα κέρδη των εργοδοτών βασίζονται στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

 

Επειδή η συναδέλφισσα, αν και δήλωσε διαθεσιμότητα, επειδή «τόλμησε» να διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά της (τροποποίηση σύμβασης, επίδομα καθεστώτος ετοιμότητας και τις νόμιμες προσαυξήσεις στην περίπτωση του support) βρέθηκε απολυμένη. Η εργοδοσία, προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, την κάλεσε και της ανακοίνωσε την απόλυσή της με πρόφαση την απόδοσή της, ενώ μόλις δύο μήνες πριν επιβραβεύτηκε με μισθολογική αύξηση κατά την αξιολόγησή της. Ωστόσο, η συμμετοχή της στις πρόσφατες απεργίες και η αντίδρασή της στην πρόταση της εταιρείας να εργαστεί χωρίς αποζημίωση και εκτός σύμβασης, είχαν ως αποτέλεσμα την εκδικητική στάση της Harbor Lab.

 

Οι εταιρείες διαχρονικά αξιοποιούν το νομικό οπλοστάσιο που πέρασαν όλες οι κυβερνήσεις, προκειμένου να θωρακίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους πατώντας πάνω και στην κατάργηση την κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, τρομοκρατώντας τους εργαζομένους.

 

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφισσας, καταγγέλλει την εκδικητική απόλυσή της από την εταιρεία Harbor Lab και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή της.