Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/11/14

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

50 χρόνια μετά, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού της Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, δίνει το παρών στις εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στον ιστορικό χώρο της ύψιστης αντιδικτατορικής πράξης. Τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και του παλλαϊκού ξεσηκωμού της Νομικής και του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζουν ότι ο Αγώνας δεν σταματά ποτέ.

 

Ο δρόμος είναι κατηφορικός και μοιάζει να μην έχει τέλος. Μόνο οι αγώνες μας θα αναστρέψουν τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, θα δώσουν προοπτική στους νέους, θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, για κάθε πολίτη που το έχει ανάγκη. Μόνο αν το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ενωμένο και δυνατό θα μπορέσει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις μισθών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων.

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας, να δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου και στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.