Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/06/28

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την απόλυση συναδέλφου εργαζόμενου, μέλους του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, από μεγάλη δικηγορική - εισπρακτική εταιρεία της Αθήνας, με συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ανάπτυξη  συνδικαλιστικής δράσης, και απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή του.

 

Η εργοδοσία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο περί δικηγόρου «συνεργάτη» και τη σχέση ομηρίας με μπλοκάκι, καταπάτησε ακόμη και τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα με τη μη καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης. Αυτοί που βγάζουν τεράστια κέρδη, με την εξαντλητική εργασία εκατοντάδων μισθωτών δικηγόρων, έχουν στο πελατολόγιο τους τα κοράκια των Τραπεζών και των funds και θεωρούν τους εργαζόμενους «αόρατους», απλούς αριθμούς για να πετυχαίνουν τους στόχους τους!

 

Αυτή είναι η περίφημη σταθερότητα που πάει χέρι χέρι με τσακισμένα δικαιώματα για τον εργαζόμενο λαό. Οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στα σωματεία μας, ενωμένοι και συντονισμένοι, έχουμε τη δύναμη να αναμετρηθούμε με την αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοτική αυθαιρεσία και να επιβάλουμε το δίκιο μας.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα του συναδέλφου μισθωτού δικηγόρου που διεκδικεί την επαναπρόσληψη του! Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων, την Πέμπτη, 29/06, στις 6.30μ.μ., έξω από τα γραφεία της δικηγορικής εταιρείας.