Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/12/07

ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑ Β.Α.Ε.

Το  Εργατικό Κέντρο Αθήνας, διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό όλων των σωματείων μελών του και στις διεκδικήσεις τους. Ως εκ τούτου στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των οδηγών σχολικών λεωφορείων για την επανένταξή τους στο ασφαλιστικό καθεστώς των Βαρέων - Ανθυγιεινών Ενσήμων (Β.Α.Ε.). 

 

Ο ΕΦΚΑ ικανοποιώντας τις αξιώσεις ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και  χρησιμοποιώντας έωλους ισχυρισμούς, εξέδωσε απόφαση απένταξης των  οδηγών σχολικών λεωφορείων από τα Β.Α.Ε. Το χρονικό διάστημα που ακολούθησε οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, ανέπτυξαν πολύμορφους αγώνες, με τη στήριξη του  σωματείου  «Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής " Ο Βύρων"». Οι αγώνες αυτοί είχαν ως αποτέλεσμα τη δικαίωση των τριών πρώτων οδηγών σχολικών λεωφορείων, των οποίων εκδικάστηκαν οι υποθέσεις τους και εκδόθηκαν αποφάσεις επανένταξής τους στα Β.Α.Ε.

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας απαιτεί την επανένταξη όλων των συναδέλφων - οδηγών σχολικών λεωφορείων στο καθεστώς των Β.Α.Ε., όπως άλλωστε το δικαιούνται και στηρίζει τις επόμενες  πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις τους ώστε να εφαρμοστούν άμεσα, και χωρίς άλλες καθυστερήσεις, οι δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.