Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/11/28

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στις δομές της δημόσιας υγείας και στην 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ, για τις 29-30 Νοεμβρίου, και καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν δυναμικά την απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Νοεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, στις 12.00μ.μ..

Είναι υπόθεση όλων μας. Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι πολίτες δικαιούνται να έχουν δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και οι γιατροί – νοσηλευτές αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες, ξεπερνώντας εαυτούς.

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία των συναδέλφων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, που διεκδικούν ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, προσλήψεις προσωπικού, προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και καμία απόλυση παρατασιακού ειδικευόμενου, αυξήσεις μισθών και αποζημίωση των εφημεριών.

Η υγεία είναι βασικό αγαθό και η υπεράσπισή του αφορά όλη την κοινωνία. Καλούμε την κυβέρνηση όχι μόνο να μην κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική ή κανένα νοσοκομείο, αλλά να δημιουργήσει νέες δομές και να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν την περίοδο της κρίσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 12.00