Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/11/13

ΔΙΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

To Eργατικό Kέντρο Aθήνας εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους Ελπίδα Νασιοπούλου, Γιάννη Κοτζαμπάση, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου «Σύλλογος Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Αττικής “ο Βύρων”», και τη Διονυσία Θεοφυλάκτου, εργαζόμενη και μέλος του σωματείου, οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι από την εργοδότρια του “Μουσείου Πειραμάτων”.

Το σωματείο μέλος μας και η διοίκησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη απόλυση της Διονυσίας Θεοφυλάκτου, που ήρθε ως απάντηση, στην άρνηση της εργαζόμενης να συμφωνήσει σε αύξηση των ωρών εργασίας της στο Μουσείο Πειραμάτων, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεών της. Σε επανειλημμένες προσπάθειες του σωματείου να συναντηθεί με την εργοδότρια συνάντησαν την άρνησή της και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και μοίρασμα ανακοίνωσης, δίπλα ακριβώς σε Αστυνομικό Τμήμα. Η διατύπωση των παγίων προβλημάτων του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης μετονομάστηκε από την εργοδότρια ως συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, κλπ. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δικάζονται σαν κοινοί εγκληματίες στις 16/11/2023, με ανυπόστατες κατηγορίες. Κατηγορούνται για δήθεν φθορές της ιδιοκτησίας της εργοδότριας, που διαπιστώθηκαν ένα χρόνο αργότερα!

Με τέτοιες πρακτικές επιχειρείται η επιβολή σιωπής στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, και όχι μόνο. Όποιος διαμαρτύρεται ή διεκδικεί κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενος με το μισό ποινικό κώδικα. Συνάδελφοι, στο πρόσωπο των τριών εργαζομένων, όπως και άλλων στο παρελθόν, κατηγορούμαστε όλοι. Η δίωξή τους είναι και δίωξη σε βάρος μας. Γι’ αυτό, καλούμε τα σωματεία μέλη μας σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους κατηγορούμενους συνδικαλιστές.