Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/10/25

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΟΜΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξή του στις κινητοποιήσεις του Κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας και στον αγώνα των 27 εργαζομένων στην Δομή Ψυχικής Υγείας «ΝΕΦΕΣ» για καταβολή των δεδουλευμένων τους.

 

Η χρηματοδότηση της Δομής διακόπηκε από το Υπουργείο Υγείας τον Αύγουστο του 2022 με αποτέλεσμα για έναν ολόκληρο χρόνο να εργάζονται απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Δομής, έως τον Αύγουστο του 2023 οπότε και άλλαξε ο Διαχειριστής. Οι εργαζόμενοι - όπως και οι ασθενείς - βρέθηκαν στη μέση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τον Διαχειριστή της Δομής, μιας αντιπαράθεσης που οδηγούσε με βεβαιότητα στο κλείσιμο της μονάδας και την οριστική απώλεια των μισθών και της εργασίας. Οι εργαζόμενοι ΔΕΝ εγκατέλειψαν τη Δομή και τους ασθενείς. Δεν παραιτήθηκαν από την εργασία, κράτησαν ουσιαστικά μόνοι τους ανοιχτή τη μονάδα αποδεικνύοντας στην πράξη ποιος νοιάζεται πραγματικά για τους ασθενείς.

Το ΕΚΑ καλεί το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των 27 εργαζομένων και την άμεση καταβολή ΌΛΩΝ των δεδουλευμένων. Ο αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες είναι διαρκής.