Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/10/24

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει τη φασιστική πανευρωπαϊκή συνάντηση που προετοιμάζουν διάφορες φασιστικές οργανώσεις της χώρας μας, την 1η Νοέμβρη, στο Ηράκλειο Αττικής. Πρόκειται για πραγματική πρόκληση, 10 χρόνια μετά το θάνατο του Φύσσα, 3 χρόνια μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης και ενώ η δίκη στο εφετείο είναι σε εξέλιξη. Και μάλιστα λίγες εβδομάδες μετά από τα φαινόμενα που είχαμε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης. Τη στιγμή που το κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα καταστολής σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, εκπαιδευτικών, μαθητών ή πολιτών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ταυτόχρονα επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών και επιτρέπει αυτήν την άθλια φασιστοσύναξη.

Είναι στο χέρι το δικό μας να μην αφήνουμε το περιθώριο δράσης σε κανέναν φασίστα! Να μην επιτρέψουμε φασιστοειδή από διάφορες χώρες της Ευρώπης να προσπαθούν να μαζευτούν και να σηκώσουν πάλι κεφάλι. Δεν θα επιτρέψουμε το αυγό του φιδιού να ξαναβγεί από την τρύπα του.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία – μέλη μας, μαζί με άλλους φορείς της περιοχής, την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, στις 6μμ, στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγένειας στο Ηράκλειο Αττικής.