Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/10/24

ΤΟ ΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει την παράδοση της 112ης Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ με σκοπό να τη μετατρέψουν σε ορμητήριο πολέμου για τη Μέση Ανατολή.

Η πατρίδα μας δεν μπορεί να είναι ναύσταθμος ή αεροπορική βάση πολεμικών δολοφονικών σχεδίων, ούτε στόχος αντιποίνων. Οι ματωμένες μπίζνες οικονομικών συμφερόντων και οι ανταγωνισμοί τους δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιεί την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, που θα προέκυπτε από έναν ειλικρινή ειρηνευτικό διάλογο, και είναι η μόνη διέξοδος, αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες, συμμετέχοντας ακόμα πιο ενεργά στο μακελειό των λαών της Μέσης Ανατολής.

·  Καμία σκέψη για αξιοποίηση της στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

·  Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”, να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων, την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7.30μμ, στην Πλατεία Ευμολπιδών, στην Ελευσίνα.