Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/09/01

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Το ΕΚΑ απαιτεί την άμεση ακύρωση της απόφασης της υπουργού «Πολιτισμού» Λίνας Μενδώνη από τις 11/8/2023, με βάση την οποία ανακαλείται από το ΥΠΠΟ η άδεια παραχώρησης του κτηρίου που στεγάζει τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) στην οδό Ερμού.

 

Πρόκειται για μία κατάπτυστη απόφαση, ανοιχτή παρέμβαση στη δράση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, εξαιτίας της πραγματοποίησης εκδήλωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο των ξεριζωμένων ανοιχτά της Πύλου. Η υπουργός πολιτισμού αποδεικνύει ξανά πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με τη λογοκρισία και τον εκφοβισμό.

 

Η απόπειρα λογοκρισίας της κυβέρνησης δεν θα μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί νεκρική σιγή, δεν θα ανεχτούμε τη μετατροπή των συνδικάτων σε νεκροδοχεία της κυβερνητικής άποψης, την ώρα που οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική.

 

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας σε συντονισμό με τον ΣΕΑ και το συνδικαλιστικό κίνημα.