Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/07/27

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμπαραστέκεται  στον δίκαιο  αγώνα για την ένταξη στο τακτικό προσωπικό  όλων των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων  που απασχολούνται στην Εθνική ασφαλιστική.

Η προσπάθεια της νέας,  διορισμένης από  γνωστό fund, διοίκησης να στείλει  εργαζόμενους στην «ανεργία»  μέσω της λήξης συνεργασίας με την εταιρεία ενοικιαζόμενου ανθρώπινου δυναμικού,  θα μας βρει απέναντι της. Δεν μπορεί  η εταιρεία να κάνει προσλήψεις, από την άλλη  να «απολύει» υπαλλήλους, και από την άλλη  να κάνει εθελούσιες εξόδους του τακτικού προσωπικού. Η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη και η παλαιότερη  ασφαλιστική εταιρία της Ελλάδας με πρόσωπο κοινωνικό, που συμμετείχε ιστορικά και συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας και με σημαντική ετήσια κερδοφορία, δεν μπορεί να πουλάει «ασφάλεια» στους πελάτες της, την ώρα που αγνοεί την βιοτική αξιοπρέπεια και κοινωνική ασφάλεια  των εργαζομένων της.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει και απαιτεί από την νέα διορισμένη διοίκηση  να εντάξει άμεσα στο δυναμικό της εταιρείας το σύνολο του ενοικιαζόμενου προσωπικού  που εργάζεται και προσφέρει  επί  πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του,  αναγνωρίζοντας τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα,  την προϋπηρεσία, μέσω της διαδοχής εργοδότη, καθώς και ότι δικαιώματα προβλέπονται  για το σύνολο των εργαζομένων  της εταιρίας.

Είμαστε αλληλέγγυοι στις δράσεις του Συλλόγου των Εργαζομένων  μέχρι την δικαίωση του αγώνα τους, και παρά το γεγονός ότι η διορισμένη διοίκηση αρνείται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της ΟΑΣΕ, εμείς θα είμαστε στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, στις 28 Ιουλίου, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους.