Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/03/31

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ"

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη δίωξη της γιατρού, και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ και του σωματείου εργαζομένων «ΓΝΑ Γεννηματάς», Αργυρής Ερωτοκρίτου.

 

Στις 13 Μάρτη του 2023, μία μέρα μετά την πρόσληψη της Παθολόγου Αργυρής Ερωτοκρίτου στον Ευαγγελισμό ως μόνιμης επιμελήτριας Β, η διοίκηση του νοσοκομείου την «επανατοποθέτησε» στα εξωτερικά ιατρεία της Πολυκλινικής Αθηνών επικαλούμενη «επείγουσες» ανάγκες.

Αυτή είναι η υλοποίηση της απειλής που εξαπέλυσε εναντίον της ο ίδιος ο υπουργός Υγείας στις 12 Οκτώβρη του 2023, «εσείς με τη ντουντούκα δε χωράτε στο δρόμο μας» όταν η γιατρός με την ντουντούκα στο χέρι, πήρε μέρος σε κινητοποίηση των εργαζομένων, στα εγκαίνια των ΤΕΠ του ΓΝΑ Γεννηματά.

 

Σε συνθήκες που τα δημόσια νοσοκομεία είναι πιο αναγκαία από ποτέ και χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησής τους, η κυβέρνηση προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και εξαπολύει κύμα διώξεων σε συνδικαλιστές που ζητούν τα αυτονόητα.

 

Απαιτούμε την άμεση επανατοποθέτηση της συναδέλφου στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στο οποίο προσλήφθηκε. Η δίωξη αυτή δε θα περάσει.