Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2022/10/21

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας σε συνεδρίασή του στις 21/10/2022, αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες του Λεκανοπεδίου να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Η εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, με τους μισθούς να παραμένουν στάσιμοι, οδηγούν αναπόφευκτα στην φτωχοποίηση των εργαζομένων. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να επαναφέρει το θεσμικό πλαίσιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Απαιτούμε τη λήψη επειγόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής καθώς και τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

 

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι απεργούμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα βάρβαρα, αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11.00