Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2022/02/15

19 ΜΑΡΤΗ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στις 19 Μάρτη, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης  στους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των  καταστροφών και της πείνας, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών εργατών και εργατριών, στον αγώνα ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση από την εργοδοσία, στα χωράφια και τις επιχειρήσεις, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την διαρκή καταδίωξη από την Αστυνομία εξ αιτίας της έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων, τις φυλακίσεις σε στρατόπεδα κράτησης και τις απελάσεις. Η φρίκη των ναυαγίων με τις δεκάδες πνιγμένων προσφύγων στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο, ο εγκλωβισμός στα νησιά και τα στρατόπεδα είναι οι συνέπειες των ρατσιστικών πολιτικών των κυβερνήσεων και της ΕΕ. 

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι μετανάστες εργάτες σύγχρονοι σκλάβοι των εργοδοτών με εκβιαστικά συμβόλαια εποχικής εργασίας 9 μηνών σε συνθήκες κάτεργων τύπου Μανωλάδας όπως προωθεί τώρα η κυβέρνηση με διμερείς συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Ζητάμε να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν έγγραφα και δουλειά οι μετανάστες χωρίς χαρτιά. Δεν θα επιτρέψουμε τις μαζικές απελάσεις μεταναστών εργατών που ζουν και εργάζονται στην χώρα. 

Το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας καλεί τους μετανάστες να εγγραφούν στα σωματεία για να δυναμώσει η κοινή δράση και η ταξική αλληλεγγύη, για να μην περάσουν τα ρατσιστικά αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Συμμετέχουμε και καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους της Αθήνας, να δώσουμε δυναμικό παρών, στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 19 Μάρτη, στην Ομόνοια  και ώρα 15.00.