Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2022/02/25

8 ΜΑΡΤΗ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας στις 8 Μαρτίου, από τις 12.00 έως τις 15.00, προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13.00 και πορεία στην πλατεία Συντάγματος. Καλούμε τα Σωματεία Μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να τιμήσουμε μαζικά τον αγώνα που έδωσαν πριν από 165 χρόνια οι εργάτριες στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Δυστυχώς από το 1857 λίγα έχουν αλλάξει. Ένα από τα βασικότερα αιτήματα –αν όχι το σημαντικότερο- ήταν η ίση αντιμετώπιση ανδρών και γυναικών. Η ανάδειξη των δικαιωμάτων των γυναικών παραμένει στην κορυφή της επικαιρότητας, μέσω του κινήματος #metoo που έφτασε και στην χώρα μας. Τα στόματα άνοιξαν και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξανακλείσουν.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, είναι στο πλευρό κάθε γυναίκας ξεχωριστά, που βιώνει εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, ανισότητες στις αμοιβές, παραβίαση των δικαιωμάτων της, προσβολή υπό οιοδήποτε τρόπο της προσωπικότητάς της, κακοποίηση.