Myrtaly Logo

Ψήφισμα 16/07/2014 - Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΗΜΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΕΔΩ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ

1) Την κατάργηση και τυπικά του δικαιώματος της απεργίας.  Εκτός από την συνηθισμένη τακτική της συλλήβδην κήρυξής τους ως παράνομων και καταχρηστικών και την παγιωμένη πλέον επιστράτευση των απεργών, η απειλή της ανταπεργίας και η δυσκολία στην διαδικασία της κήρυξης μιας απεργίας θα ακυρώσουν στην πράξη το εν λόγω δικαίωμα.

2) Την αναθεώρηση του πλαισίου των συνδικαλιστικών αδειών πέρα από τις προβλέψεις του 1264/82, που σκοπό έχει να δυσκολέψει σε απαγορευτικό βαθμό το έργο της παρέμβασης στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, όπου βασιλεύουν η εργοδοτική αυθαιρεσία και η εργασιακή και ασφαλιστική παρανομία, με συνέπεια ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με τα συνδικάτα του κλάδου τους.

3) Την διακοπή της κρατικής εγγύησης και όχι όπως ψευδώς ισχυρίζονται κρατικής χρηματοδότησης για την είσπραξη των εργατικών συνδρομών για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που θα σημάνει τον οικονομικό στραγγαλισμό τους και θα θέσει μεσοπρόθεσμα σε κίνδυνο την ίδια την λειτουργική επιβίωσή τους .

ΔΕΝ  ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ

* την αλλαγή του 1264 ώστε να καταργηθεί το δικαίωμα της απεργίας, που είναι το μοναδικό όπλο αντίστασης των εργαζομένων.

* τη νομιμοποίηση των ομαδικών απολύσεων, που επί χρόνια ζητά ο ΣΕΒ και οι συνοδοιπόροι της Συγκυβέρνησης.

Ο φαρισαϊσμός αυτών που νομοθετούν, εκφράζοντας το 25% του ελληνικού λαού, να επικαλούνται δημοκρατικοφάνεια, απαιτώντας 50% + 1 για απόφαση στα Πρωτοβάθμια και ουσιαστικά Συνέδριο σε Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, είναι τόσο φανερός που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος.

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!