Myrtaly Logo

Μήνυμα συμπαράστασης από CCOO de Madrid

Οι CCOO της Μαδρίτης (είναι) με τον ελληνικό λαό

Από τις γενικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, βλέπουμε με αγανάκτηση την προσπάθεια των κυβερνήσεων της ΕΕ και της τρόικας να εμποδίσουν την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Για το λόγο αυτό:

1º.  Μεταφέρουμε στους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες τη στήριξη και τη δέσμευση των CCOO Μαδρίτης, μέσω της συνδικαλιστικής οργάνωσης που τους εκπροσωπεί σε επίπεδο πρωτεύουσας και με την οποία έχουμε στενή συνεργασία, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

2ο.  Εκφράζουμε την υποστήριξή μας προς τον ελληνικό λαό και την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του και τη βούλησή της να υλοποιήσει το  πρόγραμμά της.

3º.  Καταγγέλλουμε τον εκβιασμό των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να επιβάλουν στην Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας.

4ο. Υπερασπιζόμαστε μια δίκαιη λύση μέσω διαπραγματεύσεων για την επίλυση του προβλήματος του χρέους (νομίζουμε ότι η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 με στόχο την επίλυση του χρέους της Γερμανίας είναι ένα καλό παράδειγμα). Είναι απαράδεκτο το γεγονός να μην υπάρχουν όρια για την ενίσχυση των τραπεζών, αλλά για την κάλυψη των αναγκών του λαού.

5º. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες  της Μαδρίτης να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους και ανακοινώνουμε την πρόθεσή μας να ενισχύσουμε αυτή την υποστήριξη με δράσεις και σχετικές δραστηριότητες, επιδιώκοντας τη μέγιστη συμμετοχή των μελών και την  ενότητα με άλλες οργανώσεις. Στην Ελλάδα διακυβεύονται και τα δικά μας συμφέροντα.