Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2023/03/01

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ 1η ΜΑΡΤΗ, 9π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην ενέργεια, ενάντια στην ομαδική απόλυση 7 εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. Προχωρούν σε 48ωρη κλαδική απεργία την Τετάρτη 01/03 και Πέμπτη 02/03, με μαζική συμμετοχή των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Ενέργειας.

 

Οι απολύσεις έρχονται σε συνέχεια του Νόμου Χατζηδάκη και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας γενικευμένης εκστρατείας εμπέδωσης τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και εκδίωξης των πλέον ευάλωτων εργαζομένων καθώς και όσων επιλέγουν τη συνδικαλιστική δράση. Εξάλλου μεταξύ των απολυμένων είναι ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ. Την ίδια ώρα μια σειρά από σωματεία του κλάδου είναι σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις βγάζουν υπερκέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους συναδέλφους και στηρίζει έμπρακτα τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΔΕΠΑ Υποδομών (Λεωφόρος Μεσογείων 207, δήμος Αθήνας) σήμερα Τετάρτη 01/03 στις 9:00 π.μ. 

 

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.