Myrtaly Logo

Μήνυμα καλωσορίσματος εν όψει της Πρωτομαγιάς 2015

Η φετινή Πρωτομαγιά 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του Κόσμου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Οι Εργαζόμενοι της Ελλάδας ιδιαίτερα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια μια βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων και τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Έχουν δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες  λόγω της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Τα τελευταία χρόνια πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΕ έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των ελληνικών συνδικάτων απέναντι στην επίθεση που δεχθήκαμε στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα μας.

Το ΕΚΑ είναι ο διοργανωτής της φετινής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην Αθήνα. Πολλοί συνδικαλιστές από πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στον εορτασμό της Αθήνας την 1η Μαΐου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Τους καλωσορίζουμε στην Αθήνα και τους ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη τους.