Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2016/05/05

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν στη 48ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπλανεί τον ελληνικό λαό, φέρνοντας για ψήφιση στη βουλή, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για το ασφαλιστικό, θέλοντας να διαλύσει συντάξεις, μισθούς και να υφαρπάξει τ’ αποθεματικά των εργαζομένων από τα ταμεία.

Απαιτούμε όχι άλλη φορολόγηση, όχι άλλη ανεργία, όχι χαμηλές συντάξεις, όχι πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όχι τα κόκκινα δάνεια σε funds του εξωτερικού. Ζητάμε την πλήρη προστασία των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Διεκδικούμε αύξηση του αφορολόγητου. Κανένας εργαζόμενος άνεργος ή απολυμένος.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι απεργούμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα βάρβαρα, αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 & ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5