Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2022/07/06

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την εκδικητική και απαράδεκτη απόφαση των ΕΛΠΕ να επιβάλει ποινή προσωρινής απόλυσης διάρκειας 20 εργάσιμων ημερών σε συνάδελφο εργαζόμενο μηχανικό στον όμιλο.  Η υπόθεση ξεκινά από τον Μάρτιο όπου η Διοίκηση των ΕΛΠΕ, επικαλούμενη τη μη τήρηση προβλεπόμενης διαδικασίας στην εκτέλεση έργου, προχώρησε στην αυθαίρετη αφαίρεση του αντικειμένου εργασίας από τον συνάδελφο και στην επαγγελματική περιθωριοποίησή του, παραβιάζοντας ακόμα και τον εσωτερικό κανονισμό εργασίας.

Σε μια εποχή που ο όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων αποτελεί κορυφαίο εγχώριο ενεργειακό όμιλο με τεράστια κέρδη, την ίδια στιγμή στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενούς του είτε με τη συγκεκριμένη κίνηση κατά του συναδέλφου μηχανικού, είτε υποβαθμίζοντας την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων του τρομοκρατώντας τους με διάφορους τρόπους. Στη μνήμη μας είναι ακόμα νωπό το τραγικό δυστύχημα του 2015 με νεκρούς.

Στηρίζουμε τον συνάδελφο εργαζόμενο στην προσφυγή του στην Επιθεώρηση Εργασίας με παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12/7 στις 8:00 έξω από το Διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ ενημερώνοντας ότι το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 8:00 μέχρι τις 11:00.

Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. να πράξει τα δέοντα και να ανακαλέσει άμεσα την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου και την επιστροφή του στα πρότερα καθήκοντά του βάσει της Σύμβασης Εργασίας του.