Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2022/06/15

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

 Η κίνηση της κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα τη συνειδητή απαξίωση και εν τέλει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, καταθέτοντας εσπευσμένα τροπολογία εν μέσω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, οδηγεί στην απόλυση περισσότερους από 1000 εργαζόμενους και στην έξωση από τις εργατικές κατοικίες της ΛΑΡΚΟ 300 οικογένειες. 

Η δήθεν δυνατότητα που δίνεται στον ειδικό διαχειριστή να συνάψει μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις με τους εργαζόμενους, στην ουσία είναι μια τρύπα στο νερό. Όχι μόνο δεν διασφαλίζει το μέλλον τους στην εταιρεία αλλά τους εμπαίζει και τους καθιστά έρμαια στις εκάστοτε διαθέσεις του ειδικού διαχειριστή. 

Το ΕΚΑ καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα σε βάρος των συναδέλφων και μιας από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο μεταλλευτικές βιομηχανίες, με ανυπολόγιστη αξία. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των συναδέλφων να μην χάσουν τη δουλειά τους, τους μισθούς και τα επιδόματά τους, τις αποζημιώσεις τους και τα σπίτια τους.