Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2021/03/29

ΤΟ ΕΚΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο σύλλογο εργαζόμενων του Νοσοκομείου «ο Άγιος Σάββας», που αγωνίζονται ενάντια στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τσακίσει το σωματείο και τον συνδικαλισμό στον χώρο, απολύοντας στις 31 Μαρτίου τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, τον επικουρικό γιατρό Κώστα Καταραχιά. Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της πανδημίας και των ίδιων των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του συγκεκριμένου σωματείου για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό. Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων ενάντια στους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας.

Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά που εργάζεται στο ΕΣΥ πέντε χρόνια ως επικουρικός γιατρός, είναι επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα σωματείο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί στο κέντρο του αγώνα ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Η στοχοποίησή του και η εκδικητική απόλυση δεν πρέπει να περάσουν.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα του σωματείου του.