Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2021/05/31

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αποφάσισε την μετάθεση της 24ωρης Απεργίας ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, την Πέμπτη 10 Ιούνη. Στηρίζουμε μια μεγάλη πανελλαδική απεργία που θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση, να αποσύρει αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. 

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

-          Στην κατάργηση  του 8ώρου

-          Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

-          Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

-          Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

-          Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

-          Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

-          Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα 

Το νομοσχέδιο αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Δια στόματος Υπουργού αφαιρείται το δικαίωμα κάλυψης απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα σε πρωτοβάθμια σωματεία, όταν οι απεργίες για τυπικούς λόγους βγαίνουν παράνομες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ θα συνεδριάσει άμεσα μετά την απεργία για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις που στόχο έχουν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την ημέρα της Απεργίας, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, αποσύρεται.