Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 15/06/2021

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18.00

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η στάση της Κυβέρνησης να σέρνει τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους   στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποτελεί πολιτική επιλογή, καθώς τα ίδια τα συνδικάτα είχαν μεριμνήσει για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και για την μετακίνηση των εξεταζόμενων μαθητών.

Τι και αν τα σωματεία μέλη μας που εμπλέκονται, απέστειλαν τις ανακοινώσεις τους,  αλλάζοντας τις αποφάσεις για να διευκολύνουν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Τι και αν σεβάστηκαν  τις χιλιάδες οικογένειες που αγωνιούν, την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση δεν τους σέβεται φέρνοντας ένα τέτοιο νομοσχέδιο προς ψήφιση, μέσα στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η ίδια η Κυβέρνηση θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά τις λέξεις «παράνομη και καταχρηστική», στοχεύοντας να παραπληροφορήσει τους εργαζόμενους  της Αθήνας,   με στόχο την αποδυνάμωση της απεργίας. Επίσης, επιλέγει να εκμεταλλευτεί την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, για να δημιουργήσει κλίμα, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το ΕΚΑ διευκρινίζει ότι η εξαγγελθείσα 24ωρη  Απεργία της 16/6/2021 για τους εργαζόμενους στους κλάδους μεταφορών προσώπων δια ξηράς, θάλασσας και αέρα θα ισχύει από  τις 10.00 π.μ., για δε τους εργαζόμενους όλων των λοιπών κλάδων θα ισχύει για όλο το 24ωρο, όπως είχε εξαρχής προκηρυχθεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία.