Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2022/01/27

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΣ

Παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ» ήταν ένα καιρικό φαινόμενο που είχε προβλεφθεί -και στην ένταση και στο πότε θα ξεσπάσει-, η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός απέτυχαν παταγωδώς στην αντιμετώπισή του. Το «επιτελικό κράτος» θάφτηκε στο χιόνι ενώ το μόνο που έμεινε στην κυβέρνηση ήταν και πάλι η ανάδειξη της «ατομικής ευθύνης».

Το νέο κύμα χιονόπτωσης στην Αττική αποκάλυψε για ακόμα μια φορά τις τεράστιες ελλείψεις στον κρατικό μηχανισμό, την πολιτική προστασία και σε κρίσιμους τομείς όπως την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία, την εκπαίδευση, την τοπική διοίκηση. Αποδείχτηκε ότι η ενίσχυση της εμπορευματικής λειτουργίας και η παράδοση κρίσιμων τομέων απευθείας σε επιχειρηματικούς ομίλους, με διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, έχει διαμορφώσει συνθήκες «καταστροφής» για την ζωή και την περιουσία του λαού. (...)

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας χαιρετίζει την συμμετοχή των σωματείων της Αθήνας και των εργαζομένων στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου, στις 11.30 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος. Τα εργατικά σωματεία πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία με τα μέλη τους. Να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία. (...)