Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2022/04/05

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον ΟΑΕΔ και εκφράζει την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Οργανισμού, ενάντια στον σχεδιαζόμενο υποβιβασμό και αλλαγή του χαρακτήρα ενός δημόσιου φορέα που θα έπρεπε να λειτουργεί υπέρ των εργαζομένων και των ανέργων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, η Κυβέρνηση σχεδιάζει την μετατροπή του Οργανισμού σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, κάτι που υποκρύπτει την μείωση των εισφορών και των πόρων του ΟΑΕΔ και οδηγεί στην περιθωριοποίησή του. Επιπλέον το νομοσχέδιο εισάγει δρακόντειες διατάξεις που προβλέπουν τη διαγραφή των ανέργων από τα μητρώα του Οργανισμού, με στόχο την στατιστική μείωση των ποσοστών ανεργίας.

Το ΕΚΑ ζητά την στήριξη και αναβάθμιση του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να υλοποιήσει τον θεσμοθετημένο ρόλο του στην ενίσχυση των ανέργων. Συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στον Οργανισμό και καλεί την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το αναχρονιστικό νομοσχέδιο. Η ανεργία δεν μειώνεται με τρικ και τιμωρία όσων ψάχνουν εργασία αλλά με επενδύσεις.