Myrtaly Logo

Δελτίο Τύπου 2022/04/11

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τα αιτήματα των υγειονομικών εργαζόμενων και καταδικάζει το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο της αναστολής των συναδέλφων υγειονομικών που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Δεν είναι δυνατόν κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του COVID-19 να τους χειροκροτούμε ως ήρωες και ύστερα να τους στοχοποιούμε για την εξάπλωση της πανδημίας.

Οι συνάδελφοι μετατράπηκαν σε «αποδιοπομπαίο τράγο» από την κυβέρνηση που αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί την τεράστια υγειονομική κρίση, με συνέπεια να μετράμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα του κωρονοϊού.

Το ΕΚΑ καταδικάζει απερίφραστα τη διάλυση του ήδη προβληματικού Εθνικού Συστήματος Υγείας από μια κυβέρνηση που, κρυπτόμενη πίσω από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Απαιτούμε να αρθεί αυτό το άδικο και αντιδημοκρατικό μέτρο πριν θρηνήσουμε το πρώτο θύμα, μεταξύ των πέντε απεργών πείνας, που εδώ και είκοσι μέρες διαμαρτύρονται για το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία.