Myrtaly Logo
image

Δελτίο Τύπου 2017/05/11 - ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΪΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημέρα συζήτησης στη Βουλή του 4ου Μνημονίου που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μετά το 3ο Μνημόνιο, έρχεται νέο πακέτο σκληρών και βάρβαρων μέτρων για να καταστρέψουν ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω τα εργασιακά και τις συντάξεις ενώ θα μειωθούν επιπλέον το αφορολόγητο και τα κοινωνικά επιδόματα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αποδομείται το κοινωνικό κράτος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ακόμα ένα οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, οδηγούμαστε στην εξαθλίωση. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έρχεται και η τελική εξόντωση των εργαζομένων που οι δανειστές και η Κυβέρνηση επιβάλλουν το άνοιγμα των καταστημάτων για τουλάχιστον 32 Κυριακές.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, στις 17 Μαΐου κινητοποιείται η Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Εργαζόμενοι και άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και εμποροϋπάλληλοι, δικηγόροι και γιατροί, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον ΑΓΩΝΑ για να δώσουμε μια δυναμική απάντηση στα νέα μέτρα που προωθούν Κυβέρνηση και Δανειστές.

Μπροστά στα γεγονότα αυτά ο ΑΓΩΝΑΣ δεν θα πάψει και θα συνεχίζουμε να ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προτείνει μαζί με τη ΓΣΕΕ και τα υπόλοιπα Συνδικάτα, ως επιπλέον δράση στην 24ωρη Γενική Απεργία, να πραγματοποιηθεί και Συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου.

Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη μας, τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δώσουν δυναμικό παρόν στην 24ωρη Γενική Απεργία της 17ης Μαΐου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ..